Uma Thurman getuigt hoe Harvey Weinstein haar aanviel in hotelkamer

Zelfs maanden nadat het schandaal rond Harvey Weinstein losbrak, blijven er nieuwe getuigenissen opduiken. Deze keer is het Uma Thurman, die aan de New York Times omschrijft hoe de Hollywood-producer haar in een hotelkamer in Londen heeft aangevallen.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse actrice vertelt dat ze Weinstein beter leerde kennen na het succes van 'Pulp Fiction'. Hij probeerde haar in een sauna in een hotel in Parijs mee te lokken. Daarna gebeurde de 'aanval' in het Savoy Hotel in Londen.

"Hij duwde me omlaag en probeerde op me te gaan liggen. Hij probeerde zichzelf te ontbloten", zegt Thurman. "Hij deed allerlei onaangename dingen. Maar hij gebruikte niet al zijn kracht en forceerde me niet." De feiten speelden zich af na de film ‘Kill Bill', die in 2003 in de cinemazalen verscheen.

"Signalen verkeerd begrepen"

Via een woordvoerder heeft de gevallen producer bevestigd dat hij een poging waagde bij Thurman. Maar hij beweert dat hij haar signalen verkeerd had begrepen. De dag na de feiten had Weinstein haar een grote bos rozen gestuurd. Volgens Thurman heeft ze hem bij een volgende ontmoeting gewaarschuwd voor de gevolgen van zijn gedrag. Hij dreigde dan weer haar carrière te verwoesten, zo blijkt in het artikel.

Wereld​

meer Wereld​

Spotlight

meer Spotlight