Wozniacki moet inpakken op US Open, ref spreekt Kyrgios moed in

door
Belga
Leestijd 3 min.

Caroline Wozniacki (WTA 2) heeft net als vorig jaar de tweede ronde van de US Open niet overleefd. De Deense ging met 6-4 en 6-2 onderuit tegen de Oekraïense Lesia Tsurenko (WTA 36). Wozniacki gaf na afloop toe dat de beste speelster had gewonnen. "Ze heeft intelligenter gespeeld, bracht het tennis dat ik wilde tonen. Ze bracht veel ballen terug, vond goed de hoeken."

Ondanks haar vroege exit bleef Wozniacki positief. "Ik heb nu enkele mindere toernooien achter de rug, maar hoe dan ook zal dit altijd een onvergetelijk jaar blijven. Ik won met de Australian Open immers mijn eerste grandslam en dat kan niemand mij ooit afnemen."

In de eerste ronde verloor de US Open al het Roemeense topreekshoofd Simona Halep. De Amerikaanse titelverdedigster Sloane Stephens (WTA 3) is nu de hoogst geplaatste speelster in het vrouwentoernooi.

Maria Sharapova (WTA 22) plaatste zich gisteren voor de zestiende finales door de Roemeense Sorana Cirstea (WTA 51) uit te schakelen met 6-2 en 7-5. De Russin, laureate in New York in 2006, staat in haar volgende partij tegenover de Letse Jelena Ostapenko (WTA 10).

Bij de mannen verzekerde Novak Djokovic (ATP 6) zich donderdag van een plaats in de derde ronde. De Serviër kende in de derde set een moeilijk moment tegen de Amerikaan Tennys Sandgren (ATP 61) maar won uiteindelijk met 6-1, 6-3, 6-7 (2/7) en 6-2.

"De eerste 2,5 sets speelde ik heel goed, had ik de controle. Daarna verloor ik mijn concentratie en begon ik mezelf te ergeren. Maar gelukkig kon ik mij in de vierde set herpakken", vertelde Djokovic na de wedstrijd. "Nole", die het toernooi won in 2011 en 2015, speelt om een plaats in de achtste finales tegen de Fransman Richard Gasquet (ATP 25).

Nog donderdag was er op court 17 tijdens de partij tussen de Australiër Nick Kyrgios en de Fransman Pierre-Hugues Herbert een opmerkelijk moment. In de tweede set daalde de scheidsrechter van zijn stoel af tijdens een kampwissel om Kyrgios moed in te spreken. De Australiër stond op dat moment 4-6 en 0-3 achter.

"Ik wil je helpen. Ik kijk naar je wedstrijden en jij bent een formidabel iemand voor deze sport. Dit ben jij niet, dat weet ik", zei de Zweedse ref Mohamed Lahyani tegen Kyrgios. De peptalk wierp zijn vruchten af want de Australiër won alsnog met 4-6, 7-6 (8/6), 6-3 en 6-0.

Herbert uitte achteraf zijn ongenoegen over de interventie van de scheids. "Het is niet zijn rol om dat te doen. Hij is geen coach maar een ref en hij moet niet van zijn stoel komen. Een ref moet een speler niet helpen."

In een reactie liet de organisatie van de US Open weten dat Lahyani "bezorgd" was om Kyrgios en wilde nagaan of hij medische hulp nodig had.

Kyrgios speelt in de achtste finales tegen Roger Federer. De Zwitserse legende werd gevraagd naar een reactie. Ook Federer vindt het niet de taak van een scheidsrechter om van zijn stoel te komen. "Als ref neem je beslissingen vanuit je zitje, of je dat nu leuk vindt of niet. Je moet niet op die manier iemand toespreken. Ik weet niet wat hij vertelde, dat interesseert mij ook niet, maar hij is wel te lang bij hem gebleven. Zo'n gesprekje kan de instelling van een speler veranderen. Het mag niet meer gebeuren."

Bron: Belga

 

Wereld​

meer Wereld​