Ed Sheeran brengt nieuwe single ‘Eyes Closed’ uit: “Muziek is mijn therapie”

Ed Sheeran bracht zonet zijn gloednieuwe track ‘Eyes Closed’ uit. Het lied bevat zijn donkerste emoties en is “de perfecte weerspiegeling van waar hij nu is”. Het is een voorproefje van zijn nieuwe album – (Subtract) dat op 5 mei verschijnt.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

TikTok was als eerste op de hoogte van zijn nieuwe album, alsook de nakende single. Hij deelde afgelopen weken teasers van ‘Eyes Closed’: korte video’s waarin hij stukjes van het lied speelde, waardoor de spanning tot vandaag opbouwde.

Emotioneel jaar

“Het is het begin van een album waar ik al jaren over nadacht en het voelt alsof ik eindelijk de perfecte weerspiegeling heb gemaakt van waar ik nu ben”, vertelt de singer-songwriter op Instagram. Het nummer gaat over de pijn die je voelt als je iemand verliest en alle donkere gedachten die daarbij horen. Naast het verlies van zijn beste vriend Jamal, heeft Sheeran een zwaar jaar achter de rug. Zijn vrouw had een tumor terwijl ze nog zwanger was, waardoor ze niet behandeld kon worden zolang de baby in de buik zat én hij raakte verwikkeld in een rechtszaak over plagiaat.

“Muziek is mijn therapie. Het helpt me mijn gevoelens te begrijpen. Ik schreef zonder na te denken wat de liedjes zouden zijn, ik schreef gewoon wat eruit kwam. En in iets meer dan een week verving ik tien jaar werk met mijn diepste donkere gedachten”, schreef Ed Sheeran op 1 maart.

Ed Sheeran’s nieuwe single ‘Eyes Closed’ is nu uit. Zijn album – (Contract) komt uit op 5 mei.