Festivalnieuws: Rock Werchter strikt Måneskin en 2 nieuwe namen voor Graspop

De festivalzomer begint stilaan vorm te krijgen. Na Dua Lipa en Foo Fighters, voegt Rock Werchter nu ook de Italiaanse rockgroep Måneskin toe aan de line-up. Metalheads kunnen dan weer aftellen naarJudas Priest en Five Finger Death Punch op Graspop.

door
Belga / Redactie online
Leestijd 2 min.

Rock Werchter

De Italiaanse rockgroep Måneskin komt naar Rock Werchter. Op vrijdag 5 juli staat de groep als headliner op de Main Stage. Ook vorig jaar, in 2022, stonden de Italianen op de Main Stage. Het was toen nog maar de vierde keer dat een Italiaanse band of artiest naar Rock Werchter mocht afzakken. Måneskin deed de wei op zaterdagmiddag daveren met hits als ’Zitti e buoni’, ’I wanna be your slave’, ’Supermodel’ en ’Beggin you’. Ze mogen hun kunstje volgend jaar overdoen, maar nu als headliner.

Eerder waren al twee andere headliners aangekondigd voor Rock Werchter. Op zondag 7 juli sluit de rockgroep Foo Fighters het festival al, een dag eerder, op zaterdag 6 juli, staat popartiest Dua Lipa op de affiche. Rock Werchter vindt plaats van donderdag 4 tot en met zondag 7 juli in het Festivalpark in Werchter.

Graspop

De Britse metallegende Judas Priest en de Amerikaanse metalband Five Finger Death Punch zijn headliners op Graspop Metal Meeting (GMM) in 2024. Beide bands zijn headliner op vrijdag 21 juni. Five Finger Death Punch sluit dan de South Stage af, Judas Priest de North Stage.

«Sinds hun oprichting in 2005 is Five Finger Death Punch bezig de wereld te veroveren met hun meedogenloze mix van metal, hardrock en nu-metal», zegt de organisatie. Judas Priest staat dan al meer dan 5 decennia bekend als een van de vaandeldragers van de heavy metal, klinkt het nog. De Britten zullen voor de achtste keer op de weide van GMM staan. Ze zullen er hun negentiende studioalbum (Invincible Shield) voorstellen.

De organisatie kondigde dinsdag de eerste headliner aan: de Amerikaanse progressieve metalband Tool. Die iconische band sluit de South Stage af op donderdag 20 juni. De ticketverkoop voor het festival start op 25 november 2023. Graspop vindt volgend jaar plaats van donderdag 20 tot en met zondag 23 juni in Dessel.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be