Fien Troch zal Film Fest Gent aftrappen met ’Holly’

De Belgische filmmaker Fien Troch mag met haar nieuwste langspeelfilm ’Holly’ de vijftigste editie van het Film Fest Gent aftrappen op dinsdag 10 oktober. Dat heeft de organisatie dinsdag aangekondigd. Voor het derde jaar op rij kiest het filmfestival dus voor een opener van eigen bodem, na ’Close’ en ’La Civil’.

door
Belga, Redactie online
Leestijd 1 min.

Zeven jaar geleden haalde Fien Troch in Gent de Georges Delerue Award voor Beste Muziek binnen met haar film ’Home’. Ook haar langspeeldebuut ’Een ander zijn geluk’ en opvolgers ’Unspoken’ en ’Kid’ kregen al eens een plaatsje in het programma, net als twee van Trochs kortfilms.

Schoolbrand verspeld

Dit keer brengt ze ’Holly’ mee, een portret van een vijftienjarig meisje dat een dodelijke schoolbrand schijnt te hebben voorspeld. Eerder werd de film ook al geselecteerd voor de competitie van het internationale filmfestival in Venetië. Vanaf 22 november speelt ’Holly’ ook in de Belgische bioscopen.

Nieuwkomer Cathalina Geeraerts vertolkt de titelrol Holly, naast Felix Heremans, Greet Verstraete, Els Deceukelier, Serdi Faki Alici en Robbie Cleiren. Net als bij ’Home’ rekende Troch op de steun van Frank van den Eeden en Nico Leunen voor de fotografie en montage.

Warm verwelkomd

«Het festival heeft ons altijd warm verwelkomd met mijn vorige films en ik ben ontzettend blij dat we met deze film de vijftigste editie zullen openen. We gaan er zeker een groot feest van maken», besluit Troch.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be