Iconisch. Barbie film zorgt voor internationaal tekort aan roze verf

Als je twijfelde of de Barbie-film genoeg kleur zou bevatten, wees gerust, want ze hebben echt alles uit de kast gehaald.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

Zo erg zelfs dat de productie leidde tot een internationaal tekort aan roze verf. Eerlijk is eerlijk, deze film geeft ons steeds meer redenen om ervan te houden.

Schrijfster en regisseuse Greta Gerwig was verantwoordelijk voor het tot leven brengen van Barbie, met Margot Robbie (32) als de pop zelf en Ryan Gosling (42) als de perfecte metgezel in Ken.

Kind-zijn

Aan de vooravond van de release van de langverwachte film deze zomer legde Greta van Ladybird uit hoe belangrijk het voor haar was om het Barbie Dreamhouse zo uitgebreid mogelijk te maken.

Gerwig vertelde Architectural Digest: «Het "kind-zijn» behouden was het allerbelangrijkste. «Ik wilde dat het roze heel fel zou zijn en dat alles bijna te veel zou zijn.»

Ze voegde eraan toe dat de fijnere details bedoeld waren om een vleugje nostalgie te brengen en te weerspiegelen waarom «Ik van Barbie hield toen ik een klein meisje was.»

«Geen roze meer»

Ondertussen onthulde ontwerpster Sarah Greenwood dat de productie leidde tot een tekort aan de fluorescerende tint Rosco-verf. «De wereld had geen roze meer», zei ze.

Toen we bij ons palet kwamen, hadden we meer dan honderd roze tinten, variërend van paarsachtig roze tot vlezig millennial roze. De boodschap mag duidelijk zijn, de film heeft een duidelijk kleurenpalet.