Elon Musk vervangt Twitter-vogeltje door logo van... dogecoin

Het bekende Twitter-vogeltje is sinds maandag vervangen door een Shiba Inu, het logo van de cryptomunt dogecoin. Topman Elon Musk kondigde de zet op Twitter aan met de boodschap: «zoals beloofd».

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij de tweet postte Musk een screenshot van zijn Twitterfeed waarin hij vraagt aan zijn volgers of er nood is aan een nieuw platform. «Koop Twitter gewoon», antwoordt iemand. «En verander het vogellogo in een doge.» «Haha, dat zoufantastisch zijn!» ("Haha, that would (be) sickkk"), antwoordde Musk daarop.

De cryptomunt dogecoin werd gecreëerd als grap, met als logo de Shiba Inu bekend van memes op het internet. Musk heeft de cryptomunt echter sterk gepromoot, waardoor de waarde ervan sterk gestegen was.

Hij zou daarmee zelf miljarden hebben verdiend, maar het zou andere investeerders veel geld hebben gekost. Die hebben hem dan ook aangeklaagd en willen 258 miljard dollar als schadevergoeding, drie keer de geschatte daling van de marktwaarde van alle dogecoins in omloop.

Maandagavond schoot de waarde van de munt opnieuw omhoog na het nieuws over de aanpassing van het logo. De dogecoin werd tot 30 procent meer waard, van 7,7 dollarcent naar 10,2 cent.