Ken je deze verborgen iPhone-functie al?: «Wow, dit is zo cool!» (video)

Altijd leuk om nieuwe features te leren kennen van je iPhone, tenminste als je dit nog niet wist. De achterkant van je toestel heeft immers ook een handige functie...

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Leuk weetje van de dag voor de iPhone-gebruikers onder ons. Aan de achterkant bevindt zich het Apple-logo, dat mag geen geheim zijn. Maar tikken op of rond dat logo activeert blijkbaar één of meerdere gekozen functies. Om hier gebruik van te kunnen maken, moet je wel een iPhone 8 of nieuwer én de meeste recente versie van iOS hebben.

Twee of drie keer tikken

Ga naar ‘Instellingen’ - ‘Toegankelijkheid’ - ‘Aanraken’ en tik op ‘Tik op achterkant’. Tik op ‘Dubbel tikken’ of ‘Driemaal tikken’ en daar krijg je de keuze om bij een gekozen aantal tikken bijvoorbeeld een screenshot te nemen, maar je kan ook op die manier teruggaan naar je home-scherm, je volume aanpassen of Siri oproepen.

Enthousiaste reacties

De handige functie gaat viraal op Instagram, waar heel wat gebruikers enthousiast reageren. «Nee, echt?!», «Oh mijn God, het werkt echt!», «Wow, dit is zo cool!», «Ik heb het geprobeerd en het werkt», en «Ik ontdekte dit toevallig toen ik me verveelde en met mijn iPhone speelde», klinkt het onder meer in de reacties.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be