Het belangrijkste nieuws van 14 november: Vlaamse regering bereikt stikstofakkoord, De Lijn schrapt een op de zes bussen en is Kobe Ilsen weer single?

Metro zet elke dag het belangrijkste nieuws op een rijtje. Dit moet je weten over 14 november.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

NEWS: Vlaamse regering bereikt stikstofakkoord: Dit staat erin

De Vlaamse regering heeft in de nacht van maandag op dinsdag een nieuw stikstofakkoord bereikt. «Akkoord bereikt in stikstofdossier!», stelt minister-president Jan Jambon op X, het vroegere Twitter. Na een lange dag onderhandelen tussen de vakministers en parlementsleden werd de nieuwe stikstofdeal bezegeld op een digitale ministerraad. Lees hier verder.

ON THE MOVE: Een op de zes haltes verdwijnt bij De Lijn

De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn zet begin 2024 een nieuwe stap in de uitrol van de basisbereikbaarheid, waarbij bussen geconcentreerd worden op lijnen met grote vraag. Daarbij zal het netwerk van De Lijn nog zowat 16.400 haltes tellen, ruim 3.000 haltes of 17% minder dan voor de start van de basisbereikbaarheid. Lees meer.

SHOWBIZZ: Zijn Kobe Ilsen en Sara Vermassen uit elkaar? DIT doet vermoeden van wel...

Het lijkt erop dat Kobe Ilsen en zijn verloofde Sara Vermassen niet meer samen zijn. Het koppel ging dit jaar door een moeilijke periode door de aanhoudende gezondheidsproblemen van hun zoontje. Maar als we Instagram mogen geloven is het koppel nu uit elkaar. Lees verder.

WHAT ABOUT: Bekijken we binnenkort al onze films en series op TikTok?

TikTokkers kijken vandaag niet alleen shopping hauls en kattenvideo’s op de app, maar ook volledige films of series. Waarom doet TikTok vandaag bijna dienst als streamingdienst? En hoe gaan filmstudio’s daarmee om? Lees hier alles over deze nieuwe trend.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be