Het belangrijkste nieuws van 30 november: Belgische staat veroordeeld voor gebrekkig klimaatbeleid, de spectaculairste kerstbomen ter wereld en heeft Isabelle uit Blind Getrouwd iets met Joren?

Metro zet elke dag het belangrijkste nieuws op een rijtje. Dit moet je weten over 30 november.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

GREEN: Belgische staat veroordeeld voor ontoereikend klimaatbeleid: «Baanbrekend vonnis»

Het Brusselse hof van beroep heeft donderdag de Belgische staat, het Vlaams Gewest, en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest veroordeeld omdat ze te weinig inspanningen hebben gedaan en doen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Greenpeace reageert «verheugd» op het «baanbrekende vonnis».

SHOWBIZZ: De Verhulstjes pakken uit met kerstsingle ‘Wil Jij Mijn kerstcadeautje Zijn?’ (video)

De kerstboom staat er, de versiering hangt op. Maar één ding ontbrak nog om kerst dit jaar onvergetelijk te maken: een kerstsingle van De Verhulstjes. Helaas wel zonder zingende hond. Lees meer.

SHOWBIZZ: Bloeit er iets tussen ‘Blind Getrouwd’-deelnemers Isabelle en Joren?: «We zien wel wat de toekomst brengt»

Met Matthieu werd het uiteindelijk niets, maar nu blijkt dat Isabelle samen met Joren - die we kennen uit het vorige seizoen van ‘Blind Getrouwd’ - op de foto staat, hopen kijkers al op een leuke verrassing. «Ik had wel verwacht dat mensen een goede match in ons zouden zien», klinkt het. Lees meer.

WHAT ABOUT: Ontdek de spectaculairste kerstbomen ter wereld

Elk jaar opnieuw rond deze periode duiken er overal ter wereld prachtig versierde kerstbomen op. Metro ging op zoek naar de spectaculairste exemplaren. Van een kerstboom van 85 meter tot Swarovski-ster van 408 kilo: sommige steden gaan wel erg ver in hun kerstdeco. Lees meer.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be