Het belangrijkste nieuws van 29 november: Pommelien topfavoriet voor MIA’s, lingerieshoot van Heidi Klum met dochter lokt kritiek uit en hoe spelen social media met je mentale gezondheid?

Metro zet elke dag het belangrijkste nieuws op een rijtje. Dit moet je weten over 29 november.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

SHOWBIZZ. Pommelien Thijs met negen nominaties topfavoriet voor de MIA’s

De VRT heeft de genomineerden voor de Music Industry Awards (MIA’s) bekendgemaakt. Pommelien Thijs is met negen nominaties de grote favoriet. Ontdek hier de andere genomineerden.

SHOWBIZZ. Lingerieshoot van Heidi Klum met dochter Leni lokt kritiek uit: «Zo raar!»

Een fotoshoot waarin Heidi Klum samen met haar dochter Leni in lingerie poseert, zorgt voor ophef op sociale media. «Ik zou me schamen om op deze manier te pronken met mijn dochter», klinkt het onder meer. Check hier de spraakmakende foto’s.

WHAT ABOUT... SOCIAL MEDIA? Wat doen sociale media met je mentale gezondheid?

Sociale media zijn een belangrijk deel geworden van ons dagelijks leven. We volgen er onze favoriete artiesten, speuren naar bijzondere recepten en jagen op unieke fashiontips. Maar steeds vaker duiker er onderzoeken op die een verband leggen tussen het gebruik ervan en een slechte mentale gezondheid, voornamelijk onder jongeren. Waarom zijn sociale media zo schadelijk en zijn er ook positieve aspecten? Metro zocht het uit.

CULTURE. Craig Gillespie strikt Seth Rogen voor ‘Dumb Money’: «We wisten dat we bekende namen nodig hadden om financierders te overtuigen»

Ooit gehoord van GameStop? Nee, dan ben je al even weinig geïnteresseerd in beleggingen als ik. Nochtans is het een razend boeiend verhaal. In 2021 stond het aandeel van die videogamewinkel namelijk centraal in een klassenstrijd tussen kleine beleggers en kapitaalkrachtige hedgefondsen. In ‘Dumb Money’ doet regisseur Craig Gillespie (‘I Tonya’, ‘Pam & Tommy’) de hele historie speels uit de doeken. Lees het interview met de regisseur.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be