Het belangrijkste nieuws van 28 november: Nieuwe staatsbon brengt pak minder op dan de vorige, Karen Damen breekt met echtgenoot en Oekraïense soldaat «kreeg hakenkruis in voorhoofd gegraveerd»

Metro zet elke dag het belangrijkste nieuws op een rijtje. Dit moet je weten over 28 november.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

NEWS. Nieuwe staatsbon brengt pak minder op dan de vorige

De nieuwe staatsbons die de federale overheid in december zal uitgeven, bieden een brutocoupon van respectievelijk 2,60 procent (op vijf jaar) en 2,90 procent (op acht jaar). De belegger moet daar nog 30 procent roerende voorheffing op betalen, waarmee het nettorendement dus 1,82 en 2,03 procent bedraagt. De vergoeding ligt daarmee een pak lager dan de vorige, eenjarige staatsbon die een coupon van 2,81 procent netto bood. Lees verder.

SHOWBIZZ. Karen Damen breekt met echtgenoot: «Met pijn in het hart»

Pijnlijk nieuws in medialand: ex-K3’tje Karen Damen en haar echtgenoot Antony Van der Wee gaan uit elkaar. Dat deelde ze mee op Instagram. Lees hier verder. Lees hier verder.

NEWS. Grote stap voorwaarts in genezing diabetes type-1? Nieuwe studie geeft hoop

Een onderzoek gevoerd door verschillende internationale onderzoekscentra doet hopen op een grote stap voorwaarts in het genezen van diabetes type-1. Voor het eerst is gebleken dat middels het gebruik van onderhuidse implantaten voldoende insuline aangemaakt kan worden om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Dat melden het Diabetes Research Center van Vrije Universiteit Brussel (VUB) en UZ Brussel. Ontdek hier het hele verhaal.

WTF. Oekraïense soldaat «kreeg hakenkruis in voorhoofd gegraveerd» door Russen

Een Oekraïense soldaat die door Russen werd gevangen genomen, is terug thuisgekomen met een hakenkruis in zijn voorhoofd. Russen hadden het erin gekerfd. Dat verklaart zijn dermatoloog, Olexandr Turkevich. Lees verder.