Het belangrijkste nieuws van 4 september: nieuwe wending in zaak-Britta Cloetens, proces aanslagen Brussel heropend en ons condoomgebruik onder de loep

Metro zet elke dag het belangrijkste nieuws op een rijtje. Dit moet je weten over 4 september: Britta Cloetens is niet gestorven door een slag op haar hoofd en vanaf vandaag gaat het assisenproces over de aanslagen van 22 maart 2016 weer van start. Daarbij wordt beslist over de strafmaat van de beschuldigden. Daarnaast start Sensoa een groot onderzoek over ons condoomgebruik en maakt Sarah Puttemans haar debuut op de Vlaamse televisie.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

NEWS: Zaak-Britta Cloetens: «Verhaal van moordenaar Tijl Teckmans klopt niet»

De 25-jarige Britta Cloetens is niet gestorven door een slag op haar hoofd zoals Tijl Teckmans volhield tijdens het onderzoek en op zijn assisenproces. Dat stelt de wetsdokter, die het stoffelijk overschot van de vrouw uit Wilrijk onderzocht, in een nieuwe podcastaflevering van VRT NWS. Onderzoek naar de schedel toont geen impact aan op de schedel. Lees hier meer.

NEWS: Proces aanslagen: welke straf krijgen de beschuldigden straks?

Na een onderbreking van anderhalve maand gaat maandag op de Justitia-site in Haren het assisenproces over de aanslagen van 22 maart 2016 voort. Deze keer buigt het hof zich over de strafmaat van de overige acht beschuldigden. Het openbaar ministerie heeft alvast aangekondigd het hof en de jury te zullen vragen om de Belgische nationaliteit af te nemen van vijf van de acht veroordeelden op het proces van de aanslagen van 22 maart 2016. Lees hier welke straf ze riskeren.

SELFCARE: Hoe is het met het condoomgebruik van de Vlaming gesteld? «Onze inzichten zijn gedateerd»

Hoe gaan Vlamingen echt om met condooms? Die vraag stelt Sensoa op de dag van de seksuele gezondheid. Voor het eerst openen ze een groot onderzoek naar het condoomgebruik van de Vlamingen. Iedereen tussen de 16 en 80 jaar mag de bevraging invullen. Lees hier waarom dit onderzoek gevoerd wordt.

SHOWBIZZ: Sarah Puttemans over ‘Celebrity Masterchef’: «Ik heb dingen gedaan waar ik me ontzettend om schaam»

Vanavond maakt Sarah Puttemans haar tv-debuut in ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’. Hoewel ze aanvankelijk twijfelde om deel te nemen, ging ze er toch voor. Al bracht dat wel wat stress met zich mee. «Ik vroeg me die eerste dagen af waarom ik in godsnaam aan dit programma deelnam», klinkt het. Lees hier meer.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be