Deense spelers bekritiseren UEFA voor hervatten van wedstrijd na hartstilstand Eriksen: «Had niet mogen gebeuren»

De Deense spelers voelen zich door de Europese voetbalbond UEFA tekortgedaan omdat ze zaterdagavond na het drama met hun ploegmaat Christian Eriksen moesten verder spelen tegen Finland. Dat duel werd uiteindelijk met 0-1 verloren.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

«We werden in een positie geplaatst waarvan ik persoonlijk vind dat het niet had mogen gebeuren», vertelde doelman Kasper Schmeichel vandaag in het Deense basiskamp in Helsingor. «We hadden twee opties: of een dag later terugkomen om 's middags te spelen, of de wedstrijd hervatten. Iemand van hogerhand had ons moeten zeggen dat het niet het juiste moment was om zo'n beslissing te nemen, en dat we een dag hadden moeten wachten om te beslissen. Maar wat gebeurd is, is gebeurd en we hopen dat ze er lessen uit trekken.»

«Brutale ervaring»

Aanvaller Martin Braithwaite deelde de mening van zijn doelman. «We hadden graag een derde optie gehad. De wedstrijd hernemen was niet onze wens, maar wel de minst slechte optie», onderstreepte de spits van Barcelona. Schmeichel legde nog eens uit hoe zwaar het was om hun teamgenoot te zien vechten voor zijn leven. «Het was een brutale ervaring om een ploegmaat en vriend neergeveld te zien lijden. Uiteraard heeft dit ons erg geraakt. Maar hij (Eriksen) is vandaag nog onder ons en daarvoor ben ik heel erkentelijk.»