Inkomsten uit vrouwensporten zullen in 2024 kaap van een miljard euro ronden

Volgend jaar zullen de wereldwijde inkomsten uit vrouwensporten voor het eerst de grens van een miljard euro overschrijden. Dat voorspelt het consultancybureau Deloitte.

door
Belga
Leestijd 1 min.

De financiële experten verwachten dat sportcompetities voor vrouwen in 2024 goed zullen zijn voor een zakencijfer van 1,28 miljard dollar (1,16 miljard euro). De groei is volgens Deloitte te danken aan snel stijgende bezoekersaantallen en meer tv-kijkers in verschillende sporten, gekoppeld aan betere lucratieve commerciële deals en hogere tv-rechten.

Meer dan de helft van de inkomsten zal nog steeds in Noord-Amerika worden opgehaald, met onder meer de WNBA en NSWL (women’s soccer), ook al wijst Deloitte op de snelle groei van het vrouwenvoetbal in Europa.

«De laatste jaren zien we een uitzonderlijke groei van vrouwensport over de hele wereld. Dat leidt tot een significante verhoging van de commerciële waarde, wat op zijn beurt extra investeerders aantrekt», stelt Jennifer Haskel, analiste van het departement Sports & affaires van Deloitte. «Vrouwensport wordt steeds meer beschouwd als een product dat op zichzelf staat, los van de elitesport voor mannen.»

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be