Goffin onzeker voor halve finale tegen Australië

Twee jaar na de verloren finale tegen het Verenigd Koninkrijk kunnen de Belgische mannen zich dit weekend opnieuw plaatsen voor de apotheose van de Davis Cup. In Brussels Expo nemen ze het in de halve finales op tegen Australië. Met of zonder David Goffin?
door
Belga
Leestijd 2 min.

Dat laatste is zonder twijfel de vraag die kapitein Johan Van Herck het meest bezighoudt. Goffin is als nummer twaalf van de wereld veruit de best geplaatste Belg op de ATP-ranking. Met of zonder de Luikenaar is een wereld van verschil. Op de voorbije US Open liep hij echter een blessure op aan de linkerknie, die hem nog steeds parten speelt.

«Ik heb maandag een eerste keer getraind sinds mijn terugkeer van de US Open, en beetje bij beetje betert mijn blessure», zegt Goffin. «Momenteel hindert de pijn me nog tijdens het tennissen, maar ik heb nog twee dagen om honderd procent fit te geraken. De medische staf doet er alles aan om me klaar te stomen.»

Nick Kyrgios

Naast Goffin maken ook ‘Mister Davis Cup' Steve Darcis (ATP 77), Ruben Bemelmans (ATP 92) en Arthur De Greef (ATP 147) deel uit van het Belgische team. Bij de bezoekers is het vooral uitkijken naar Nick Kyrgios (ATP 20). Ondanks diens reputatie van enfant terrible is de Australische nummer één een bijzonder kwaaie klant. Goffin mocht dat in het verleden al een paar keer aan den lijve ondervinden.

«Hij is een erg moeilijk te bekampen tegenstander», beseft de Luikenaar. «Hij zal erg gemotiveerd op het gravel verschijnen, en speelt een heel onvoorspelbare vorm van tennis. Het zal er voor mij op aankomen om geconcentreerd te spelen en zijn mindere momenten uit te buiten.»

Jordan Thompson (ATP 70), Thanasi Kokkinakis (ATP 213) en dubbelspeler John Peers zijn de overige drie namen in de Australische selectie.

In de andere halve finale neemt Frankrijk het in Rijsel op tegen Servië. De winnaars van beide halve finales spelen eind november om de Davis Cup-titel.

Sport

meer Sport