Kevin De Bruyne naast Haaland en Messi op shortlist UEFA Men’s Player of the Year

Rode Duivel Kevin De Bruyne is een van de drie genomineerden om Europees Speler van het Jaar te worden. Dat maakte de Europese voetbalfederatie UEFA bekend. De middenvelder van Manchester City krijgt concurrentie van zijn Noorse ploegmaat Erling Haaland en ex-PSG-aanvaller Lionel Messi.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De prijs wordt toegekend door een panel met de trainers van de nationale ploegen die aangesloten zijn bij de UEFA, clubtrainers uit de Champions, Europa en Conference League en voetbaljournalisten. De coaches mochten niet voor een speler van hun eigen team kiezen.

Vorig jaar ging de Franse spits Karim Benzema, die De Bruyne en Thibaut Courtois klopte, met de trofee aan de haal. Door zijn nominatie dit jaar staat De Bruyne al voor het vierde jaar op rij bij de drie genomineerden, maar nog geen enkele keer mocht hij de prijs mee naar huis nemen. Courtois staat zelfs niet in die top tien in de poll.

Mbappé en Gündogan in top tien

De top vijf bestaat met de Duitser Ilkay Gündogan (vierde) en de Spanjaard Rodri (vijfde) uit vier spelers van de Citizens. Kylian Mbappé (zesde), Luka Modric (zevende), Marcelo Brozovic (achtste), Declan Rice (negende) en Alexis Mac Allister (tiende) vervolledigen de top tien.

De Spanjaard Pep Guardiola (Manchester City) en de Italianen Simone Inzaghi (Inter) en Luciano Spalletti (Napoli) kunnen Trainer van het Jaar worden.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League, die plaatsvindt op donderdag 31 augustus in het Grimaldi Forum in Monaco. De genomineerden voor de Europese Speelster van het Jaar en Trainer van het Jaar bij de vrouwen worden volgende week na de finale van het WK vrouwenvoetbal bekendgemaakt.

Wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be