Niet iedereen lust 'eerbetoon' van Neymar aan Hawking

Voetbalvedette Neymar heeft een controversiële foto getweet waarin hij in een rolstoel zit met een citaat van Stephen Hawking als eerbetoon. Niet alle Twitteraars zijn fan van Neymars verering. Neymar zit tijdelijk in een rolstoel door een operatie.
door
erw.vdb
Leestijd 2 min.

Braziliaans voetballer Neymar stuurde een foto de wereld in van zichzelf in een rolstoel met het citaat: "Je moet een positieve houding hebben en het beste maken van de situatie waarin je zit." Het is een bekende quote van overleden natuurkundige Stephen Hawking die de meeste jaren van zijn leven in een rolstoel moest doorbrengen.

Onrespectvol

Sommige Twitteraars vinden de vergelijking onrespectvol, omdat de PSG-voetballer maar tijdelijk in een rolstoel zit. Neymar onderging recent een enkeloperatie nadat hij een blessure had opgelopen tijdens een wedstrijd tegen Olympique de Marseille. De Braziliaan is nog tot juni out.

Você tem que ter uma atitude positiva e tirar o melhor da situação na qual se encontra.

— Neymar Jr (@neymarjr) 14 maart 2018

It's the height of self-centeredness to put Hawking's death in terms of yourself. Neymar's temporary wheelchair situation is profoundly minor compared to the lifetime wheelchair situation Hawking had. I'm sure Neymar meant no harm, but come on.

— Grant Wahl (@GrantWahl) 14 maart 2018

Neymar comparing being temporarily confined to a wheelchair with a broken foot to being one of the world's greatest minds confined to one with MND! ?

"You have to have a positive attitude and get the best out of the situation in which you find yourself" https://t.co/MFyxHkWunu

— Gavin O'Connor (@gavinoconnor) 14 maart 2018