Pelé reageert op Instagram vanuit ziekenhuis: «Ik voel me sterk, met veel hoop»

De 82-jarige Braziliaanse voetballegende Pelé heeft op Instagram gereageerd nadat hij volgens de Braziliaanse krant Folha zaterdag naar de afdeling palliatieve zorgen gebracht werd, omdat de chemotherapie tegen darmkanker niet meer zou aanslaan.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Pelé ligt sinds dinsdag in het ziekenhuis in São Paulo. «Vrienden, ik wil iedereen kalm en positief houden», reageert Pelé op Instagram. «Ik voel me sterk, met veel hoop.»

Edson Arantes do Nascimento, roepnaam Pelé, wordt gezien als één van de allerbeste voetballers ooit. Hij maakte in zijn hele carrière 1.301 doelpunten en had daar 1.390 wedstrijden voor nodig. Ter vergelijking: Lionel Messi speelde onlangs zijn duizendste wedstrijd. De Argentijn scoorde tot nu toe 789 goals in zijn carrière. Cristiano Ronaldo speelde al 1.143 matchen, waarin hij 819 keer raak trof.

Sport

meer Sport

Spotlight

Lichaamsdelen vermiste Nederlandse gevonden in Brazilië

In de baai van Guanabara bij de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn lichaamsdelen gevonden van de Nederlandse Britt Blom (36). Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt berichtgeving daarover van Braziliaanse media. Blom verdween in december vorig jaar op weg naar een feest, waar ze nooit aankwam. Wanneer de resten zijn gevonden, is niet duidelijk.

meer Spotlight