Regisseur die hartstilstand van Eriksen in beeld bracht weerlegt kritiek: «Geen voyeurisme»

De regisseur van de beelden bij de EK-wedstrijd van gisteren, in Kopenhagen tussen Denemarken en Finland, heeft vandaag gereageerd op de kritiek aan zijn adres. De Fransman Jean-Jacques Amselm gaat er niet mee akkoord dat de beelden die werden uitgezonden na het ineenzakken van Christian Eriksen ongepast waren.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

«We hebben het verdriet en de wanhoop van spelers, staf en supporters getoond», zei Amselm in de Franse sportkrant L'Equipe. «Het was zeker geen voyeurisme, ik had juist een gevoel van eenheid.»

Amselm gaf aan voortdurend in contact te hebben gestaan met de UEFA. «De instructies waren duidelijk. We kregen te horen dat we geen close-up van hemzelf of van de hartmassage die op hem gebeurde mochten tonen. Het was geen probleem om emoties bij de mensen om hem heen te tonen.»

Geen herhaling getoond van neervallen

«We hebben ook bewust geen slow motion van het moment getoond waarbij hij viel», ging Amselm verder. «Ik heb mijn team meteen de richtlijn gegeven niet bij Eriksen te blijven. Met meer dan dertig camera's in het stadion hadden we hem van veel dichterbij kunnen tonen, maar dat is nooit gebeurd.»

De 29-jarige Eriksen stuikte gisteren kort voor het einde van de eerste helft van het EK-duel tegen Finland in elkaar. De middenvelder van Inter Milaan werd een tiental minuten op het veld gereanimeerd. Bij het verlaten van het stadion was Eriksen bij bewustzijn. Zijn toestand zou nu stabiel zijn. De Denen besloten de training die vandaag gepland stond, te schrappen. Ook vinden er geen media-activiteiten plaats. Donderdag spelen de Rode Duivels, die zaterdag met 3-0 wonnen van Rusland, in Kopenhagen tegen Denemarken.