Het belangrijkste nieuws van 6 september: New York legt AirBnB aan banden, Jolien uit ‘Blind Getrouwd’ lyrisch over Brecht en 2023 wellicht warmste jaar ooit

Metro zet elke dag het belangrijkste nieuws op een rijtje. Dit moet je weten over 6 september: Een verblijf boeken in New York zal uitdagender worden, Jolien is blij met de keuze die de experts gemaakt hebben in ‘Blind Getrouwd’, «Klimaatinstorting is begonnen» en agressieve berggeiten.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

NEWS. Een verblijf in New York boeken werd net een pak uitdagender

Binnenkort op reis naar New York? Een appartement huren voor enkele dagen werd zonet moeilijker. De miljoenenstad legt vanaf nu Airbnb strengere regels op. Zo moeten verhuurders die een woning aanbieden gedurende het verblijf van de toeristen aanwezig zijn op het appartement. Ontdek hier het hele verhaal.

SHOWBIZZ. Jolien uit ‘Blind Getrouwd’ over Brecht: «Ik geloof niet dat mijn man te klagen zal hebben»

Twee van de vier koppels in het nieuwe seizoen van ‘Blind Getrouwd’ kennen we al. Naast Emma en Emile stapten ook Jolien en Brecht in het huwelijksbootje. En of hun eerste kennismaking geslaagd was. «Ja, de ‘Blind Getrouwd»-experten hebben hun werk goed gedaan», glundert ze. Lees hier verder.

WTF. Agressieve wilde berggeiten slingeren honden van afgrond in VS

Op Mount Timpanogos in de Amerikaanse staat Utah doden agressieve berggeiten honden met hun hoorns, of door ze op te tillen en van een afgrond te gooien. Dat melden lokale media. Lees hier verder.

NEWS. 2023 wellicht warmste jaar ooit: «Klimaatinstorting is begonnen»

Deze zomer (juni, juli, augustus) heeft de wereld de hoogste gemiddelde temperaturen gekend die ooit opgetekend werden, zo heeft het Europese observatorium Copernicus bekendgemaakt. Volgens het observatorium zal 2023 waarschijnlijk het warmste jaar van de geschiedenis zijn. Lees hier verder.