Antwerpen: nieuwe vegan bakkerij ‘Funk’ opent de deuren op 9 december

Het centrum van Antwerpen maakt zich op voor de langverwachte opening van Bakkerij Funk, een gloednieuw bakkerijconcept, ontstaan uit de creatieve geesten van Dennis van Peel, oprichter van Have A Roll, en Lisa Wynen, bevlogen mede-zaakvoerder. Samen introduceren ze met trots Bakkerij Funk, een concept dat niet alleen de essentie van lekker eten omarmt, maar ook de kracht van gemeenschap viert.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Bakkerij Funk wordt een samensmelting van versgebakken lekkernijen, heerlijke koffie en natuurlijke wijnen. Het bijzondere concept is bedacht om mensen te laten genieten van heerlijke smaken en gezellige gesprekken, van vroeg in de ochtend tot het vallen van de avond. Zo kan je de dag beginnen met een zalig gebakje bij een kopje koffie, en later op de dag overschakelen op natuurlijke wijnen.

Koffie, gebak, natuurlijk wijnen

Er is voor ieder wat wils bij Funk. De dag beginnen doe je natuurlijk met een kopje koffie, waarvoor wordt samengewerkt met het Antwerpse DOK Roastery voor een aangepaste blend van koffiebonen. Andere variaties zoals matcha zijn ook beschikbaar.

Vegan viennoiserie ontdek je elke week een beetje opnieuw, met een veranderend aanbod. Er zullen enkele vaste waardes zoals heerlijke (gevulde) croissants en chocoladekoeken beschikbaar zijn, maar ook fruitige gebakjes zoals blueberry crumble, abrikoos met pudding of appel met marsepein. Aanvullend op de viennoiserie, kan je er ook ontbijten met een yoghurt/oatmeal bowl.

Als aanvulling op het all-day breakfast, zal er ook versbereide soep en verschillende variaties aan toast verkrijgbaar zijn. Naast vegan opties, staan er ook niet-vegetarische keuzes zoals toast met vlees of vis op de kaart. Zo kunnen alle gasten genieten van een aanbod dat aan verschillende dieetvoorkeuren voldoet. Alle toasts worden geserveerd op huisgebakken zuurdesembrood, dat ook afzonderlijk in de toonbank zal liggen.

Tenslotte worden er bij Funk de hele dag door natuurlijke wijnen geschonken. Hiervoor wordt samengewerkt met Belgische leveranciers, om een beperkte maar verfijnde selectie van 10 à 12 varianten aan te bieden. Er staan heel wat instapvriendelijke keuzes op de kaart voor al wie nog kennis moet maken met natuurlijke wijnen.

Bakkerij Funk bevindt zich op Kronenburgstraat 41A in Antwerpen. De deuren openen op zaterdag 9 december om 8u.