CHeesy is het kaaskrokettenwalhalla van Brussel

Als je een passie hebt voor kaaskroketten en de betoverende geur van gesmolten kaas, dan is CHeesy jouw place-to-be deze herfst! Dit trendy pop-up restaurant, gewijd aan de heerlijke wereld van Zwitserse kazen, heeft nummer 48 in de bruisende rue Lesbroussart in Elsene veranderd in een erg kazige najaarshotspot.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

De onweerstaanbare geur van gesmolten kaas lokt talloze fijnproevers naar CHeesy, het pop-up restaurant van Kaas uit Zwitserland waar alles draait rond ambachtelijke kaaskroketten. CHeesy vond onderdak bij REBEL - een trendy wijnbar aan Flagey die werd opgericht door Léo Robert en Paul-Antoine Bertin - en verwent je met niets minder dan smakelijke Zwitserse kaaskroketten. Krokante broodkruimels die knisperen onder je tanden, romige kaas die smelt in je mond, en dit alles omringd door een warme sfeer in een eigentijds decor. Het is dan ook geen verrassing dat CHeesy in de smaak valt bij fijnproevers die op zoek zijn naar een buitengewone culinaire ervaring. Dit gezellige adres blijft nog open tot en met 29 oktober.

Topchefs aan het roer

Cheesy serveert hoogwaardige kazen die zorgvuldig geselecteerd zijn. Kaas uit Zwitserland werkt samen met kaasmeesters en jonge chef-koks van enkele van de meest gerenommeerde restaurants in het land om deze verleidelijke missie te vervullen.

Bij CHeesy neemt elke week een duo bestaande uit een chef-kok en een kaasmeester de keuken over om een verrukkelijk menu te presenteren met drie originele kaaskroketten. Deze kroketten worden rijkelijk gevuld met heerlijke Zwitserse kazen zoals Le Gruyère AOP, Emmentaler AOP, Appenzeller®, Tête de Moine AOP, Vacherin Fribourgeois AOP of Raclette du Valais AOP.

Deze week sluit de Antwerpse chef Victor Avonds van restaurant Victor zich aan bij de kaasmeesters van Van Tricht, die gespecialiseerd zijn in kazen van topkwaliteit.

Meer dan kaaskroketten

Bij CHeesy kun je niet alleen genieten van heerlijke kaaskroketten, maar ook van Zwitserse kaasplateaus, lokale vleeswaren en een smakelijk groentegerecht. En voor de zoetekauwen staat er zelfs elke week een ander verleidelijk dessert op het menu. Bovendien bieden de vier gerenommeerde kaasmeesters hun exclusieve creaties ook aan in hun eigen boetieks, zodat je thuis kunt genieten van deze knapperige lekkernijen.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be