Dit is de populairste richting aan de UGent

Aan de UGent is het aantal inschrijvingen voor de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen met bijna 10 procent gedaald. Maar psychologie blijft met 682 studenten wel de grootste opleiding van de Gentse universiteit. Bij de opleiding Oost-Europese talen en culturen is de daling veel forser: 67 procent. «Dat heeft mogelijk te maken met de oorlog in Oekraïne», klinkt het.

door
Belga
Leestijd 1 min.

De grootste daling is te noteren aan de faculteit Diergeneeskunde, met ruim 70 procent. Dat is het gevolg van de introductie van een toelatingsexamen: tot nu schreven zich 115 generatiestudenten in.

Aan de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen zien de opleidingen geneeskunde en tandheelkunde een stijgingen van het aantal generatiestudenten, vooral bij de bachelor geneeskunde (+13 procent) en tandheelkunde (+4 procent). Ook dat is niet onverwacht, omdat de quota van studenten die mogen starten is toegenomen.

TEW populair

Dat heeft dan weer gevolgen voor de opleiding biomedische wetenschappen, die 27 procent minder inschrijvingen kent. In het verleden trok deze opleiding veel studenten aan die niet slaagden voor het toelatingsexamen geneeskunde.

Aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde is de opleiding toegepaste economische wetenschappen een opvallende stijger. Meer dan 500 studenten starten daar, een stijging met 12 procent.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be