Dit is hét dessert van het jaar volgens New York Times, en je kan het thuis laten leveren

Als je een kerstdiner host, wil je wellicht indruk maken op je moeder, schoonmoeder, geliefde of andere strenge gasten, wat de nodige stress met zich meebrengt. Niet nodig dit jaar, want Deliveroo lanceert een eigen creatie van hét dessert van het jaar, waar zelfs de New York Times over schreef: de croquembouche! Deze buche 2.0 is hét dessert dat je dit jaar met kerst moét serveren.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

«Did someone say Croquembouche?» Croquembouche. Soesjes gevuld met crème, gestapeld in de vorm van een mini kerstboom. Ja, ook op socials is dit impressionante gebak een echte hit! Een feestelijke versie voor de feestdagen kon niet uitblijven en dus brengt Deliveroo in samenwerking met het Brusselse La Fleur Du Pain een exclusieve, feestelijke versie van het trendy gebak. Het resultaat? Een exclusieve croquembouche voor twaalf personen met als verpakking een schattig kersthuisje.

De croquembouche zorgt trouwens voor het ultieme kerstgevoel op tafel, dankzij de warme en kruidige speculaas smaak. Vertaald als ‘knisper in de mond’, zou het gebak bij elke hap een bevredigend knispergeluid moeten voortbrengen. Het gebak bestaat uit een basis van luchtig soezendeeg gevuld met romige banketbakkersroom, waarin heerlijke stukjes speculaasdeeg zijn verwerkt. Deze vulling geeft de Croquembouche zijn karakteristieke speculaassmaak en zorgt voor een perfecte balans tussen knapperig en romig. Het vanilleglazuur zorgt voor de final touch op dit zoete gebak.

Vanaf vrijdag 22 december kan je de feestelijke croquembouche bestellen via Deliveroo.be voor 20 euro bij La Fleur Du Pain in Brussel.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be