Dit zijn de vijf beste frituren van België

Ter gelegenheid van de Week van de Friet, die nog tot 12 november loopt in België, heeft Metro zijn top vijf samengesteld van de beste frituren in het land. Smakelijk!

door
Sarah Mangeleer
Leestijd 1 min.

Frit Flagey – Brussel

Deze bekende frietbarak in de hoofdstad ligt aan het Flageyplein en biedt onvergetelijke frieten aan. Het extraatje? De erg zachte prijzen, die ons (nog meer) verleiden om erheen te gaan als we rammelen van de honger.

Chez Glouton - Luik

Deze heerlijke keet in Luik kun je niet overslaan! Als je van knapperige frieten houdt, is dit de plek voor jou. Aarzel niet om hun huisgemaakte sauzen te proberen – je zult er niet over kunnen ophouden.

La baraque à Frites - Jambes

De frietjes hier zijn zo lekker dat ze door de website les-friteries.com zijn uitgeroepen tot de beste van België. Let’s go!

Frituur Tabora – Brussel

In het centrum en zin in frieten? Dan is Frituur Tabora, vlak naast de Beurs van Brussel, de place to be. Zorg er wel voor dat je op tijd bent om de drukte te vermijden.

Al Baraque à Frites - Moeskroen

Deze frituur won afgelopen april de eerste plaats in de wedstrijd 'La Meilleure Friterie' georganiseerd door RTL, en terecht: de frieten zijn er onweerstaanbaar lekker! En als je nog steeds honger hebt, bestel dan een van hun heerlijke burgers. Je zal niet teleurgesteld zijn.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be