Een bezoek aan Hof van Cleve wordt in 2024 de helft goedkoper

Over drie weken neemt chef Floris Van der Veken (34) het roer over van Peter Goossens bij Hof van Cleve in Kruishoutem. Opvallend: Van der Veken beslist meteen om de prijzen van het restaurant radicaal te verlagen. Zo zal een menu niet langer 490 euro kosten.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

Van der Veken is geen nieuwkomer in het Hof van Cleve. Hij heeft al geruime tijd het toprestaurant geleid, dat al sinds 2004 drie Michelin-sterren telt. Op 22 december gaat de laatste dag van Peter Goossens in. Op 10 januari zal Van der Veken het restaurant heropenen, wat ongetwijfeld een nieuw tijdperk inluidt voor het restaurant.

Zo wordt het restaurant een pak toeganklijker. Voor een uitgebreid vijfgangendiner zullen gasten nu €165 betalen, terwijl een zeven gangenmenu €195 zal bedragen.

Michelinsterren ingetrokken?

Hoewel de overgang een frisse wind belooft voor het Hof van Cleve, verzekert hij dat de kwaliteit van de gastronomische ervaring onveranderd zal blijven. Toch verwacht Van der Veken dat Michelin de drie sterren van het restaurant op 1 januari zal intrekken, aangezien hij de huidige prijs van €490 voor een menu zonder drank niet langer rechtvaardig acht.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be