Ijsberen in Brussel: openluchtzwembad Flow opent binnenkort de deuren voor een frisse duik

Ben je klaar om deze winter een frisse duik te nemen? Goed nieuws! Het enige openluchtzwembad van Brussel, Flow, opent binnenkort ook in de winter. Vanaf zondag 31 december kun je in Anderlecht een winterduik nemen, ook al is het water slechts zeven graden. Dat schrijft Bruzz.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

Dat Flow in de zomer een succes is, staat vast. Steevast zijn alle reservingstijdslots volgeboekt. Nu wil oprichter Paul Steinbrück dat succes doortrekken naar de winter. Na een rondvraag bleek er namelijk interesse te zijn bij de Brusselaar voor een winterse plons.

Vanaf 31 december kan je elke zondag tussen 10 en 12 uur een duik nemen in het frisse water. Daarna staan er warme drankjes klaar, maar geen warme douches. «Wie na een duik in koud water een warme douche neemt, kan flauwvallen», legt Steinbrück uit aan Bruzz.

«Gezellig moment»

Reserveren zal deze keer niet nodig zijn. Bij zo’n koude temperaturen blijven zwemmers nooit lang in het water. De plons dient dan ook eerder als een gezellige activiteit, zegt Steinbrück: «Even in het water springen en dan iets drinken en praten met je medezwemmers.»

Dus zin in een winteractiviteit die géén kerstmarkt is? Trek je zwemkleding dus maar aan en maak je klaar voor een verfrissende winterduik bij Flow!

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be