TIPS & TRENDS. Een verrassing voor Moederdag, gerecycleerde sweatpants en betaalbaar Mexicaans tafelen

Het laatste lifestylenieuws, vers van de pers.

door
Janne Vandevelde
Leestijd 2 min.

Ecologisch verantwoord chillen

Ben je op zoek naar een comfortabele outfit die lief is voor de planeet? De Brand Capsule Collection van ARMEDANGELS bestaat uit een T-shirt, sweatshirt, sweatpants en hoodie. 50% biologisch katoen, 50% gerecycleerd katoen en 100% modieus.

Om de afvalberg te verkleinen werkt ARMEDANGELS nauw samen met Valérius 360 in Portugal. Die leverancier gelooft in het circulaire model door stofresten vanuit de mode-industrie te hergebruiken. Gebruikte kleding, restanten en snijafval van samenwerkende modemerken worden gesorteerd op kleur en samenstelling. Het textiel gaat daarna onder het mes en wordt versnipperd tot een zachte, luchtige massa. Wat hierna volgt, maakt dit productieproces uniek. Om een hoge materiaalkwaliteit te bereiken wordt het gerecycleerde materiaal gemengd met een nieuwe vezel. De Capsule Collection gebruikt hiervoor biologisch katoen. Zo bereiken ze de fiftyfifty-mix. De gemengde vezels veranderen na het spinnen tot rollen garen, om uiteindelijk tot nieuw textiel te worden geweven. Hiermee veranderen ze niet alleen de industrie, maar verschuiven ze de hele fashion mindset door kleding te maken die vanaf het begin bewuster is.

De Brand Capsule Collection bestaat uit een T-shirt (MIKAAS), sweatshirt (SASHAA), sweatpants (AAIKE), en een hoodie (MAALI). De prijzen variëren tussen 79,90 en 179,90 euro. De verschillende kledingstukken komen in combinaties van zwart of wit met groen, geel of oatmeal (beige).

Donki 2.0

De Mexicaanse burritobar ken je vast wel, maar wist je dat DONKI in Gent een heus restaurant uit de grond heeft gestampt? In La Cantina del DONKI kan je terecht voor Mexicaans geïnspireerde gerechten. In tegenstelling tot DONKI, dat bekend staat voor de snelle hap of take-away, ligt in dit kleurrijke restaurant de focus op sfeer en gezelligheid. Start met een Mexican Mule begeleid met chili nacho’s, schakel over naar enchiladas en eindig met tres leches, een Mexicaanse botercake. En dat zonder financiële kater, want de prijzen zijn heel toegankelijk.

¡Ay, caramba!

Kortrijksepoortstraat 1, 9000 Gent

Brunch voor mama

Moederdag komt eraan, maar wat geef je aan een mama die alles al heeft? Wel, steek de handen uit de mouwen en bereid een heerlijke brunch. Met de brunchbox van HelloFresh hoef je niet eens naar de winkel te gaan. Op het menu: wentelteefjes van suikerbrood met mascarpone, yoghurt-bowls met vers fruit, gevulde croissants met ham en kaas, vers sinaasappelsap en een gekookt eitje. Smakelijk!

39,99 euro voor 4 personen

Bestellen kan tot en met 10 mei

Levering kan na 6 mei tot en met 18 mei