Zoveel spenderen we gemiddeld als gasten op een bruiloft

Dat een bruiloft heel wat centjes kost, is niets nieuws. Mensen geven vaak fortuinen uit aan «de mooiste dag van hun leven», van het diner tot de locatie en hun outfit. Maar ook gasten komen er niet zonder gat in hun portefeuille van af, zo blijkt. Ben je deze zomer uitgenodigd voor een trouwfeest (of twee)? Begin dan maar alvast te sparen.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Fundraiser-website Savoo was weleens benieuwd naar hoeveel we als gasten precies uitgeven aan een huwelijk. En dat blijkt heel wat meer te zijn dan je zou denken. Maar liefst één op de drie bruiloftsgasten komt er zelfs niet zonder schulden van af en 62% voelt de druk om meer uit te geven dan ze zich kunnen veroorloven.

Ruzie

De gemiddelde gast zou namelijk maar liefst 686 euro per trouwpartij uitgeven, en zelfs iets meer als ze een prominente rol spelen in de grote dag. Van dat bedrag gaat zo’n 226 euro naar een outfit, inclusief haar en make-up. De rest van het budget gaat naar cadeaus, vervoer en eventueel een nachtje op hotel. Dat bedrag houdt trouwens geen rekening met eventuele pre-huwelijksevenementen, waar gemiddeld nog eens 732 euro aan wordt uitgegeven. Niet moeilijk dus dat dat weleens leidt tot ruzies met de familie of het gelukkige echtpaar... Nog een interessant cijfer: de gemiddelde trouwpartij in het VK kost 21.038 euro, ook niet niks.