Al zeker 32 doden bij frontale botsing treinen in Griekenland

Bij het zware treinongeval in Griekenland zijn in de nacht van dinsdag op woensdag zeker 32 mensen om het leven gekomen. Nog eens 53 mensen raakten ernstig gewond. Het aantal slachtoffers zal nog oplopen. De vraag is hoe de twee treinen op hetzelfde spoor konden terechtkomen en frontaal botsen.

door
Belga
Leestijd 2 min.

«De zoek- en reddingsoperatie is volop aan de gang», zei een woordvoerder van de brandweer op de staatstelevisie vanaf de plaats van de ramp bij de stad Larissa. «Het is een tragedie.» Reddingswerkers proberen met kranen en ander zwaar materieel de ontspoorde wagons op te tillen om te zoeken naar overlevenden en slachtoffers.

Volgens de eerste informatie van spoorwegfunctionarissen is een passagierstrein uit Athene frontaal in botsing gekomen met een goederentrein uit de tegenovergestelde richting, uit de havenstad Thessaloniki. De passagierstrein was de Intercity 62, die dinsdagavond om 19.22 uur uit Athene was vertrokken met ongeveer 350 passagiers op weg naar Thessaloniki.

Brand

Een overlevende zei dat er na de botsing brand uitbrak in de passagierstrein. «Er was chaos en een hels kabaal», voegde hij eraan toe op de staatstelevisie. «We sloegen de ramen in met onze koffers en baanden ons op de tast een weg uit onze wagon in het donker», zei een jonge man.

Onderzoek

Ondertussen loopt het onderzoek naar de oorzaak van de treinramp. Volgens de staatstelevisie is een spoorbaas al opgepakt. De lijn, die Athene verbindt met Thessaloniki, was de afgelopen jaren gemoderniseerd. Maar toch zijn er problemen met de coördinatie van de verkeersleiding.