Doorbraak in verdwijningszaak Maddie McCann?: «Ze hebben dit tot nu toe geheim kunnen houden»

Er is weer beweging in het onderzoek naar de verdwenen peuter Maddie McCann. Onlangs kreeg de politie een «extreem goede tip» over de verdwijning van het meisje. Er wordt nu gezocht nabij een stuwmeer in Portugal.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Zestien jaar nadat Madeleine McCann verdween uit een appartement in het Portugese Praia da Luz is nog steeds niet duidelijk wat er precies gebeurd is met het destijds 3-jarige Britse meisje. Er werd inmiddels wel al een hoofdverdachte aangeduid, Christian Brückner, maar hard bewijs tegen de 46-jarige Duitser is er nog niet.

Tip van betrouwbare bron

Nu is er opnieuw beweging in de zaak na een opvallende tip, zo vertelt Jon Clarke, auteur van ‘My Search for Madeleine’. «Er is extreem goede informatie binnengekomen. De tip kwam in april binnen bij de openbaar aanklager in Duitsland. Een betrouwbare bron heeft informatie dat het lichaam van Maddie McCann waarschijnlijk in dit stuwmeer ligt. Ze hebben dit tot nu toe geheim kunnen houden», klinkt het.

Roze pyjama

De informatie wordt heel serieus genomen, want speurders van de Portugese, Duitse en Britse politie doorzoeken sinds dinsdag de bewuste plek. Het gaat om het stuwmeer van Arade dat zo’n 50 kilometer van het vakantiecomplex van Praia da Luz ligt. Hoofdverdachte Christian Brückner zou daar destijds vaak geweest zijn met zijn camper. Volgens het Portugese dagblad ‘Correio da Manha’ wordt er gezocht naar de roze pyjama die Maddie droeg op de avond van haar verdwijning. Er werden intussen al verschillende stukken stof verzameld, maar voorlopig kon er nog geen verband gelegd worden met de verdwijningszaak.