Gary Lineker mag opnieuw presenteren na akkoord met BBC

Gary Lineker mag volgend weekend opnieuw het populaire voetbalprogramma ‘Match of the Day’ presenteren na een akkoord met de BBC, zo meldt de Britse openbare omroep. De schorsing van de oud-voetballer als presentator had tot hevige kritiek geleid op de BBC.

Foto Pressassociation
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Lineker werd geschorst na een regeringskritische tweet. «Gary is een gewaardeerd onderdeel van de BBC en ik weet hoeveel de BBC voor Gary betekent, en ik kijk ernaar uit dat hij komend weekend opnieuw presenteert», zo liet de directeur-generaal van de BBC, Tim Davie, weten.

«Voetbal is een teamspel»

Davie kondigde ook aan dat er onder leiding van een onafhankelijke deskundige die verslag uitbrengt aan de BBC, een herziening komt van de bestaande richtlijnen voor sociale media. «Gary heeft ermee ingestemd zich aan de richtlijnen te houden terwijl de onafhankelijke evaluatie plaatsvindt», aldus nog Davie.

Lineker zelf reageerde op Twitter: «Na een paar surrealistische dagen ben ik verheugd dat we er uit zijn gekomen. Ik wil iedereen bedanken voor de ongelooflijke steun, in het bijzonder mijn collega’s bij BBC Sport, voor de opmerkelijke solidariteit. Voetbal is een teamspel, maar hun steun was overweldigend.»

View post on Twitter

Wereld​

meer Wereld​

Spotlight

Zeven op de tien Vlamingen vinden het moeilijk motorrijders tijdig op te merken

Zeven op de tien Vlaamse autobestuurders vinden het moeilijk om motorrijders op de weg tijdig op te merken. Omdat het voorjaar voor veel motorrijders het moment is om zich weer op de baan te begeven, roepen de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) automobilisten in een nieuwe campagne op om te «kijken kijken» en zo elke motorrijder te zien.

meer Spotlight