Gary Lineker mag opnieuw presenteren na akkoord met BBC

Gary Lineker mag volgend weekend opnieuw het populaire voetbalprogramma ‘Match of the Day’ presenteren na een akkoord met de BBC, zo meldt de Britse openbare omroep. De schorsing van de oud-voetballer als presentator had tot hevige kritiek geleid op de BBC.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Lineker werd geschorst na een regeringskritische tweet. «Gary is een gewaardeerd onderdeel van de BBC en ik weet hoeveel de BBC voor Gary betekent, en ik kijk ernaar uit dat hij komend weekend opnieuw presenteert», zo liet de directeur-generaal van de BBC, Tim Davie, weten.

«Voetbal is een teamspel»

Davie kondigde ook aan dat er onder leiding van een onafhankelijke deskundige die verslag uitbrengt aan de BBC, een herziening komt van de bestaande richtlijnen voor sociale media. «Gary heeft ermee ingestemd zich aan de richtlijnen te houden terwijl de onafhankelijke evaluatie plaatsvindt», aldus nog Davie.

Lineker zelf reageerde op Twitter: «Na een paar surrealistische dagen ben ik verheugd dat we er uit zijn gekomen. Ik wil iedereen bedanken voor de ongelooflijke steun, in het bijzonder mijn collega’s bij BBC Sport, voor de opmerkelijke solidariteit. Voetbal is een teamspel, maar hun steun was overweldigend.»