Meisje van 12 en 13 bekennen dat ze 12-jarige Luise hebben gedood in Duitsland

De minderjarige meisjes die in Duitsland verdacht werden van de dood van een leeftijdgenootje, hebben bekend dat ze de 12-jarige Luise neerstaken. Dat heeft een politiewoordvoerder dinsdag in Koblenz, in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, bekendgemaakt.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een eerste verhoor bracht nog tegenstrijdigheden aan het licht, waarna de kinderen maandag opnieuw verhoord werden. Ze hebben toen bekentenissen afgelegd. De verdachten zijn 12 en 13 jaar oud en hebben daarmee nog niet de strafrechtelijk aansprakelijke leeftijd bereikt, die in Duitsland op 14 ligt. Er zijn geen aanwijzingen dat er nog andere personen bij de gruweldaad betrokken waren.

Motief nog onbekend

De twaalfjarige Luise was zaterdag als vermist opgegeven toen ze na een bezoekje aan een vriendin niet naar huis terugkeerde. Daarop werd een grote zoekactie gelanceerd door politie en brandweer. Zondag werd het slachtoffertje dood aangetroffen nabij een fietspad op de grens van Rijnland-Palts met Noordrijn-Westfalen. Ze bleek met messteken om het leven gebracht.

Volgens het parket van Koblenz werd Luise «gedood door twee meisjes die ze kende». Over het motief voor de moord of de identiteit van de verdachten werden geen gegevens bekendgemaakt.