Proces tegen verdachte van moord op Maddie McCann afgeblazen

Een Duitse rechtbank heeft een proces afgeblazen tegen de Duitser die wordt verdacht van de spraakmakende moord op de Britse Maddie McCann. De rechtbank die Christian Brückner wilde vervolgen voor kindermisbruik, vindt zichzelf niet bevoegd.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Brückner geldt als de jarenlang gezochte persoon die begin mei 2007 in Portugal de toen 3-jarige Maddie zou hebben ontvoerd en vermoord. Tijdens het onderzoek werd ontdekt dat de Duitser in het Zuid-Europese land andere kinderen seksueel had misbruikt en verkracht en de Duitse justitie wilde hem daarvoor vervolgen.

Omdat Brückners laatste officiële verblijfplaats in Duitsland de stad Braunschweig was, boog de rechtbank daar zich over de zaak. Maar volgens de advocaten van de Duitser leefde hij daarna nog elders in Duitsland, zodat het proces in Braunschweig niet geldig zou zijn. De rechters in de stad erkennen dat nu zelf ook, melden Duitse media.

Brückner zit een straf van zeven jaar uit voor een andere verkrachting in de Portugese plaats waar Maddie verdween. Verder blijft onduidelijk of er ooit nog een proces volgt over Maddie zelf, van wie het lot al zestien jaar onbekend is.