Tesla verlaagt prijzen in VS tweede keer dit jaar

De Amerikaanse producent van elektrische wagens Tesla heeft de prijzen van enkele modellen op zijn thuismarkt opnieuw verlaagd, voor de tweede keer dit jaar. Het bedrijf dat wordt geleid door miljardair Elon Musk, hoopt daarmee de vraag aan te wakkeren, na verschillende kwartalen van tegenvallende leveringen.

door
Belga
Leestijd 1 min.

De instapprijs voor een exemplaar van het Model S, een sedan, werd met iets meer dan 5 procent verlaagd tot 89.990 dollar, aldus het agentschap Bloomberg. Voor een Tesla-SUV model X zakte de prijs met 9 procent tot 99.990 dollar.

Midden januari had Tesla al een prijsverlaging doorgevoerd. Volgens gegevens van Bloomberg kostte een Model S daarvoor nog 104.990 dollar en een Model X 120.990 dollar.

Verlangen versus vermogen

Tijdens een investeerdersdag op 1 maart had Tesla-topman Elon Musk gehamerd op efficiëntie bij de productie en kostenbesparingen. «Mensen hebben een groot verlangen om een Tesla te hebben», zo zei Musk. «De beperkende factor is hun vermogen om voor een Tesla te betalen.»

In januari verlaagde Tesla ook de prijzen van enkele modellen in Europa. Het is nog niet duidelijk of dat ditmaal ook het geval is.