Trump vergelijkt onderzoeken naar hem met stalinistisch Rusland

Trump heeft opnieuw van zich laten horen. Tijdens zijn eerste campagnebijeenkomst voor de verkiezingen van 2024 verworp de Amerikaanse oud-president de onderzoeken die naar hem lopen: «Dit komt rechtstreeks uit een Stalinistische horrorshow».

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 1 min.

Momenteel onderzoekt procureur Alvin Bragg of Trump zijn boekje te buiten zou zijn gegaan bij het betalen van 130.000 dollar zwijggeld aan pornoster Stephanie ‘Stormy Daniels’ Clifford. De betaling, net voor de presidentsverkiezingen van 2016, zou mogelijk een inbreuk vormen op de wetten inzake campagnefinanciering. Het zou de eerste aanklacht zijn tegen een Amerikaanse (ex)-president.

«De openbare aanklager van New York, onder leiding van het ‘Department of Injustice’ in Washington D.C., onderzocht mij voor iets dat noch een misdrijf noch een overtreding is», vertelde Trump aan aanhangers tijdens een campagne-evenement.

Marjorie Taylor Greene, een van Trumps meest uitgesproken aanhangers in het Congres, vertelde de menigte dat het tijd is om het ministerie van Justitie «terug te nemen. Je moet begrijpen: ze komen niet alleen achter president Trump aan, ze komen achter jou aan, en president Trump is de enige die hen in de weg staat.»