Vermist meisje na zes jaar teruggevonden dankzij Netflix-serie

De Amerikaanse Kayla Unbehaun (15) was zes jaar lang vermist, maar is afgelopen weekend teruggevonden dankzij de Netflix-serie ‘Unsolved Mysteries’. Ze werd opgemerkt door een oplettende winkelbediende. Op negenjarige leeftijd werd het meisje ontvoerd door haar moeder Heather, die niet voor haar mocht zorgen.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

In 2017 won vader Ryan Iserka de volledige voogdij over Kayla, maar contact met de moeder was nog toegestaan onder toezicht. Begin juli dat jaar bracht Kayla haar moeder dus een bezoek in Illinois. Toen vader Iserka zijn dochter de volgende dag wilde komen ophalen bij zijn ex-vrouw, waren ze allebei verdwenen.

Netflix to the rescue

Zes jaar lang heeft de vader met hulp van de politie naar Kayla gezocht, tevergeefs. De zaak werd afgeschreven als een cold case, maar de vader bleef aandacht vragen voor de verdwijning. Zo werd zijn verhaal deel van de Netflix-serie ‘Unsolved Mysteries’. Het Amerikaanse Centrum voor Vermiste en Uitgebuite Kinderen (NCMEC) maakte ook een verouderingsbeeld, dat toont hoe Kayla er nu uitziet. En dat heeft geholpen:

Een oplettende winkelbediende die de Netflix-serie gezien had, herkende het vermiste meisje zaterdag in een winkel in Asheville, in de Amerikaanse staat North Carolina. De politie heeft de moeder nu gearresteerd en Kayla wordt binnenkort verenigd met haar vader in Illinois. Die laatste liet via het NCMEC weten dat hij “dolblij” is dat zijn dochter is teruggevonden. “We vragen om privacy terwijl we elkaar opnieuw leren kennen en een nieuwe start nemen”, klinkt het.

Wereld​

meer Wereld​