Ontdek het ware verhaal achter Pepsi

In 1898 werd de drank Pepsi-Cola, die we allemaal kennen als Pepsi, gecreëerd door Caleb Bradham. Maar wat is het verhaal achter het ontstaan van dit drankje? Metro vertelt je alles.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

De geschiedenis van Pepsi begint in een kleine apotheek in New Bern, een afgelegen stadje midden in North Carolina. Caleb Bradham creëert een mengsel van suiker, water, karamel, citroenolie, kolanoten en andere additieven dat hij de «Brad-drank» noemt.

Op 28 augustus 1898 besluit Bradham zijn drankje «Pesi-Cola» te noemen. Dit is een knipoog naar de woorden «dyspepsie», wat «indigestie» betekent, en «kola», een van de belangrijkste ingrediënten van de drank. Het doel van Bradham: een verfrissende drank verkopen die ook goed is voor de gezondheid. Het bevordert tenslotte de spijsvertering.

Van apotheek tot multinational!

Al snel wordt het een succes en besluit de apotheker om een bedrijf op te richten dat zich volledig richt op de drank en hij geeft zijn apotheek op. In 1902 registreert hij het merk en creëert hij Pepsi-Cola. De rest is geschiedenis. Het is nog steeds mogelijk om de apotheek te bezoeken waar de drank oorspronkelijk verkocht werd. Intussen is het een museum.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be