WEDSTRIJD: Maak kans op een duoticket voor de Fifty Session van Kids Return en Lazza Gio op 7 december

Win een duoticket voor de Fifty Session van Kids Return en Lazza Gio op 7 december in C12

door
Metro
Leestijd 2 min.

Fifty Session is terug op woensdag 7 december in C12, met de Franse groep Kids Return en de Belgische muzikant Lazza Gio.

Kids Return (fr)

Na een uitje naar Los Angeles dat door de pandemie werd afgebroken, vond de geboorte van Kids Return zijn oorsprong in Parijs, in april 2020. Samen opgesloten en zonder duidelijke horizon, dompelen Adrien Rozé en Clément Savoye zich onder in de filmografie van de Japanse filmmaker Takeshi Kitano en zijn originele soundtracks door Joe Hisaishi. Met de melodieën van de soundtracks van Francis Lai, Michel Legrand, Vladimir Cosma of Ennio Morricone in gedachten, is het nieuw gevormde duo voorbestemd om muziek voor het beeld te componeren. Gedreven door een nieuw creatief bruisen, gingen de twee zich isoleren in een gezinswoning in de Pyreneeën met de ambitie een album te componeren ver van de overwegingen van die tijd. Uit dit kookpunt werd Forever Melodies geboren, een eerste album met 10 vakkundig verfijnde poptracks doordrenkt met nostalgie, een verbazingwekkende oprechtheid (uiteenvallen, verhalen over vriendschappen, liefde, fysieke angst, de overgang naar volwassenheid) en een grenzeloze liefde voor het verkleden van melodieën.

Lazza Gio (be)

Na opgemerkt te zijn door Liberation tijdens de release van haar eerste EP "Pas Vraiment Pour Toi", uitgebracht op het Brusselse label Midi Fish, won Lazza Gio de editie 2022 van de Franstalige wedstrijd "Du F dans le Texte". Lofi-project, is Gio sinds het begin 100% zelf geproduceerd. Door middel van haar stukken vertelt ze ons verhalen, verweven met persoonlijke ervaringen, herinneringen: ze brengt ze samen, ontleedt ze om ze beter weer in elkaar te zetten.

Zijn nieuwe EP "dents de scie" komt eind 2022 uit. Deze laatste zal ons vereren met verschillende samenwerkingen, door Parijs en Straatsburg en zal ons meenemen op een reis door een wereld als pop, hiphop, als emo- rock, pop-rock of zelfs cloud-rap. Deze EP zal voor Gio een kans zijn om te proberen te regisseren en zich te voegen bij de twee passies die hem drijven: muziek en beeld.

PRAKTIJK :

  • Datum: Woensdag 7 december
  • Plaats: C12 - 6 Rue Marché aux Herbes, 1000 Brussel
  • Tijd: 19:00 - 01:00