Bingewatching: wie streamingabonnement opzegt, keert meestal binnen het jaar terug

Netflix, Streamz, Disney+ en binnenkort ook HBO Max: wie graag series en films streamt, heeft vandaag keuze ten over. Maar al die streamingplatformen vreten aan je portefeuille. Slecht nieuws voor wie wil besparen: afkicken van Netflix en consorten blijkt bijzonder moeilijk. Uit een studie van Antenna en Adobe blijkt namelijk dat 35% van de gebruikers die hun abonnement opzeggen, binnen de 12 maanden terugkeert.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

Wie vandaag geen enkel streamingplatform tot zijn beschikking heeft, is een uitzondering. Iedereen is tegenwoordig wel geabonneneerd op een platform – of parasiteert op het account van een ander. Maar met alle series die er vandaag verschijnen op onze vaste televisiezenders en verschillende platformen, is het soms moeilijk om alles uit je abonnement te halen. In veel huiskamers wordt dan ook geregeld gediscussieerd of het niet tijd is om een abonnement op te zeggen. Maar dat gesprek blijkt voor een derde van de streamers niet bijzonder veel zin te hebben: wie afhaakt, keert terug.

Trouw?

Een blik op de cijfers zegt genoeg. Van wie zijn abonnement opzegt, keert 15% al binnen de maand terug. Een goed kwart van de gebruikers (23%) keert binnen de drie maanden terug. Na negen maanden heeft 32% van de gebruikers zijn abonnement alweer terug. In sommige gevallen ging het louter van een switch van een goedkoper abonnement naar een duurder. Anderen liepen over van het ene streamingplatform naar het andere.

Toch is niet iedereen even trouw. Zo’n 45% van de gebruikers blijft langer dan eenjaar bij een streamingdienst. Dat daalt naar 36% voor gebruikers die voor een tweede keer zich abonneerden. Van wie drie pogingen ondernam, bleef slechts 26% voor een jaar.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be