COOL. Britse post doet eerste verzendingen per drone

Het Britse postbedrijf Royal Mail heeft voor het eerst een drone ingezet op een gewone postroute. Voortaan arriveert een deel van de verzendingen op de afgelegen Schotse Orkney eilanden door de lucht.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 1 min.

Drones zullen de brieven en pakketten dragen vanaf Stromness, de op een na grootste stad van de eilandengroep, naar de twee zuidelijke eilanden Graemsay en Hoy. Ze kunnen een gewicht tot zes kilogram dragen. Royal Mail test de drones drie maanden lang, maar dat kan later worden uitgebreid.

Minder uitstoot

Omdat de eilanden dicht bij elkaar liggen, hoeft de postdienst geen toestemming te vragen. In het huidig wettelijk kader kan dat ook voor vluchten uit het zicht van de dronepiloot. Op deze manier vermijdt Royal Mail problemen door afgeschafte ferry’s of luchtleveringen. Bovendien creëert een drone minder uitstoot.

Dit is niet het eerste experiment van postlevering via de lucht in Schotland. Al in de jaren dertig van de vorige eeuw probeerde een Duitse raketbouwer twee maal om brieven te leveren tussen Harris en Scarp. Beide raketten ontploften.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be