DIT kan je verwachten op het Nerdland Festival

Tijdens het pinksterweekend (26, 27 en 28 mei) is Domein Puyenbroeck in Wachtebeke dé place to bevoor iedereen met een gezonde portie nieuwsgierigheid. Lieven Scheire en Hetty Helsmoortel organiseren er Nerdland Festival, het grootste openlucht wetenschapsfestival in België. Met meer dan 10 podia en zones, zo’n 200 shows, focus talks en experiences valt er een hoop te beleven voor iederéén.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Nerdland is het universum waarin Lieven Scheire en Hetty Helsmoortel iedereen meenemen naar de meest boeiende hoekjes van de wetenschap. Wat begon als een podcast, groeide uit tot een ware franchise. Met live shows, een boekenreeks en sinds vorig jaar ook een eigen festival. Hét weekend van het jaar, zowel voor diehard nerds als voor nieuwsgierigen en families die de festival experience opzoeken.

Wat gebeurt er als je Linde Merckpoel een videogame laat spelen zonder handen? Hoe verloopt de confrontatie tussen kersverse weervrouw Jacotte Brokken en een nest zombieslakken? Hoe reageert Astrid Stockman op een live dissectie van een menselijk brein? Hoe brengt Ruben Van Gucht verslag uit van nerdsporten als curling en vliegeren? Laat Hetty Helsmoortel echt een chip implanteren waarmee je kan betalen en deuren kan openen? En wie wordt de totaal arbitraire winnaar tijdens Scheire en de Schepping Live, met Jelle De Beule, Xander De Rycke, Henk Rijckaert en Janne Desmet?