Sam Altman keert terug als topman bij OpenAI

Na een woelige periode is de cirkel rond bij het moederbedrijf van ChatGPT, OpenAI. Sam Altman zal er terugkeren als CEO, zo kondigde het bedrijf aan op X, het vroegere Twitter. OpenAI zal ook nieuwe leden van de raad van bestuur aanstellen. Veel medewerkers hadden eerder gedreigd op te stappen indien het bestuur niet vertrekt.

door
Belga, redactie online
Leestijd 2 min.

De nieuwe raad van bestuur krijgt Bret Taylor, voormalig CEO van softwaregroep Salesforce, als voorzitter. Ook voormalig Amerikaans minister van Financiën Larry Summers en Adam D’Angelo, CEO van Quora en huidig bestuurder, zullen er deel van uitmaken. OpenAI heeft over dit alles een «principeakkoord» bereikt en werkt nu aan de punten en komma’s, klinkt de boodschap. «Bedankt voor jullie geduld hierbij».

Ontslag Altman

OpenAI had Altman vorige vrijdag nog ontslagen na onenigheid over de snelheid van ontwikkeling van AI en het vermarkten ervan. Maar de voorbije dagen kwamen geruchten aan de oppervlakte over een terugkeer. Het personeel van het bedrijf was het namelijk niet eens met de gang van zaken en wilde Altman terug als topman, schreven ze in een brief gericht aan het bestuur van OpenAI. Ze dreigden daarnaast te vertrekken als de raad van bestuur niet aftreedt.

De brief van het personeel bleek te werken: op woensdag kondigde OpenAI de terugkeer van Altman aan. In een eigen bericht op X schrijft Altman erg uit te kijken naar zijn terugkeer en het uitbouwen van de relatie met Microsoft. Hij heeft de steun van Microsoft-CEO Satya Nadella voor zijn terugkeer, klinkt het.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be