Verkoop iPhone 12 verboden in Frankrijk vanwege «hoge straling»

De verkoop van Apples iPhone 12 is in Frankrijk niet langer toegestaan omdat de telefoontoestellen te veel elektromagnetische straling uitzenden. Die straling kan door het lichaam worden opgenomen, in hogere mate dan in Europa is toegestaan. Het Franse agentschap voor de regulering van radiofrequenties ANFR heeft Apple opgeroepen maatregelen te nemen.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 1 min.

De ANFR meldt dat uit tests blijkt dat de absorptie van die straling door het lichaam is vastgesteld op 5,74 watt per kilogram. De Europese norm ligt echter op 4,0 watt per kilogram lichaamsgewicht. «Wat betreft telefoons die al verkocht zijn, moet Apple zo snel mogelijk corrigerende maatregelen nemen om de betreffende telefoons aan de norm te laten voldoen», stelt de toezichthouder in een verklaring op zijn website. «Anders moet Apple ze terugroepen.»

Betwist

Apple zelf zegt tegen persbureau AFP dat het de resultaten betwist. Volgens het Amerikaanse techconcern hebben meerdere onafhankelijke analyses aangetoond dat de iPhones wel degelijk aan de normen voldeden. Toch geeft Apple gehoor aan de oproep van de toezichthouder. Medewerkers van ANFR gaan controleren of de iPhone 12 inderdaad verdwenen is uit Franse winkels.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be