Het belangrijkste nieuws van 2 augustus: Benzine wordt weer duurder, Lizzo aangeklaagd voor intimidatie en in Hollywood gaan schrijvers weer in gesprek met filmstudio’s

Metro zet elke dag het belangrijkste nieuws op een rijtje. Dit moet je alvast weten over 2 augustus: Benzine wordt vanaf morgen opnieuw aanzienlijk duurder, Lizzo aangeklaagd door ex-medewerkers voor intimidatie, scriptschrijversbond en filmstudio’s gaan vrijdag weer in gesprek en straalbezopen man randt moeder en dochter aan tijdens ‘horrorvlucht’

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

NEWS. Benzine wordt vanaf morgen opnieuw aanzienlijk duurder

De prijs van benzine gaat morgen/donderdag de hoogte in, zo meldt de federale overheidsdienst Economie woensdag. Door de prijsstijging blijft de benzineprijs op de hoogste stand sinds de tweede helft van november. Stookolie zal voor het eerst sinds februari meer dan 1 euro kosten. Lees hier verder.

SHOWBIZZ. Lizzo aangeklaagd door ex-medewerkers voor intimidatie

De Amerikaanse popster Lizzo, bekend van onder meer de singles ‘About Damn Time’ en ‘Truth Hurts’ en als voorvechter van de bodypositivitybeweging, is door drie van haar voormalige danseressen aangeklaagd wegens intimidatie, discriminatie en agressie. Ontdek hier het hele verhaal.

SHOWBIZZ. Staking Hollywood: scriptschrijversbond en filmstudio’s gaan vrijdag weer in gesprek

De Amerikaanse scriptschrijversbond Writers Guild of America (WGA) en de Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP), die filmstudio’s en streamingdiensten vertegenwoordigt, gaan vrijdag weer met elkaar in gesprek. Dat schrijven gespecialiseerde Amerikaanse media als Variety en Deadline. Door de stakingen liggen talloze producties in Hollywood stil. Lees hier verder.

WTF. Straalbezopen man randt moeder en dochter aan tijdens ‘horrorvlucht’

Een dronken man heeft een moeder en haar tienerdochter aangerand tijdens een negen uur durende ‘horrorvlucht’ van New York City naar Athene, in juli 2022. De slachtoffers spannen nu een rechtszaak aan tegen de luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines en eisen 2 miljoen dollar schadevergoeding, zo meldt Fox Business. Het boordpersoneel zou onvoldoende ingegrepen hebben. Lees hier verder.