Nieuwste AS Roma-aanwinst Romelu Lukaku als keizer onthaald in Rome (video)

Romelu Lukaku is na een turbulente zomer officieel speler van AS Roma. Zijn aankomst in de Italiaanse hoofdstad was zoals verwacht keizerlijk: duizenden supporters sloten hun nieuwe sterspits in de armen.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Dat Romelu Lukaku nog steeds als een vedette geldt in het wereldvoetbal, illustreert zijn blijde intrede in Rome. Op piekmomenten volgden meer dan 48.000 mensen de vlucht van Big Rom van Brussel naar Rome op flightradar24.com. AS Roma-voorzitter Dan Friedkan zat hoogstpersoonlijk achter de stuurknuppel van de privéjet.

Lukaku landde vandaag rond 17u40 op de luchthaven van Ciampino, waar circa 5.000 AS Roma-fans hem stonden op te wachten. Als zijn medische testen positief verlopen, staat niets een overgang in de weg naar het team van coach José Mourinho, die al twee keer eerder met Lukaku samenwerkte (bij Chelsea en Manchester United).

Persona non grata bij Inter

De 30-jarige Lukaku heeft bij zijn tweede passage bij Chelsea nog een overeenkomst tot medio 2026, maar komt er niet meer voor in de plannen van de nieuwe eigenaars en wou er zelf ook vertrekken. Een verlengd verblijf bij Inter leek lange tijd de meest voor de hand liggende oplossing, totdat een uiteindelijk mislukte flirt met Juventus breed werd uitgesmeerd in de Italiaanse kranten.

Inter voelde zich bedrogen en uiteindelijk kwam ook de deal met Juve er niet door. Supporters van de Oude Dame verzetten zich tegen de komst van de Belgische topschutter aller tijden, die in een ruiloperatie betrokken zou worden met Dusan Vlahovic. Intussen zit de 23-jarige Serviër nog steeds in Turijn en lijkt hij daar niet meteen te vertrekken.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be