Uitverkochte Dodentocht kijkt uit naar eindelijk nog eens volledige editie

In Bornem start vrijdagavond de 54ste editie van de Dodentocht. Na twee coronajaren en de vanwege een hittegolf ingekorte editie van 2022 staat alles in de steigers voor eindelijk nog eens een volledige 100 kilometer.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op een enkele bui na zou het vrijdagavond en zaterdag - de 13.000 deelnemers krijgen 24 uur om te finishen - ideaal wandelweer moeten zijn. «We kijken ernaar uit om voor het eerst sinds 2019 nog eens een normale editie te hebben», zegt woordvoerster Ilse Robyn. «Er zijn zoals steeds wel wat mensen die afzeggen, vooral door blessures omdat ze ’overtraind’ zijn, maar het valt heel goed mee. We bieden ook een ticketswapmogelijkheid als je iemand vindt die je ticket wil overnemen, en op sociale media zien we heel wat mensen die nog een ticket zoeken, dus we zullen toch heel dicht bij de theoretische 13.000 wandelaars zitten.»

Herbruikbare bekers

De Dodentocht kiest dit jaar ook voluit voor herbruikbare bekers, daartoe verplicht zoals nagenoeg alle evenementen. «We voorzien er maar liefst 170.000», zegt Robyn. «Dat zorgt voor een stevige meerkost en heel wat extra organisatie. We vragen geen waarborg, maar roepen de wandelaars op om de bekers na gebruik op de juiste plaats aan de controleposten te deponeren en dus niet mee te nemen.»

De organisatie zorgt zowel voor koude als warme dranken in de controleposten, en ook voor iedere controlepost een watertappunt waar je je eigen drinkbus kan vullen.

Alles wat je echt wilt weten op Metrotime.be