Beelden opgedoken van schutter die school in Nashville binnendringt (video)

De Amerikaanse politie heeft beelden vrijgegeven van de dader die maandagochtend zes mensen heeft doodgeschoten in een school in Nashville. Op de beelden is onder meer te zien hoe de schutter het glas van een toegangsdeur kapotschiet.

door
Redactie Online / Belga
Leestijd 2 min.

Bij een schietpartij in een school in de Amerikaanse stad Nashville zijn zes mensen - drie kinderen en drie volwassenen - gedood. De schutter, Audrey Hale (28), werd door de politie doodgeschoten. Op camerabeelden is te zien hoe de vrouw met verschillende wapens de school binnendringt. Het gaat om de christelijke privéschool The Convent School in Nashville, in de staat Tennessee.

Zij-ingang

De politie kwam rond 10 uur lokale tijd aan. «Toen de agenten op de tweede verdieping kwamen, zagen ze een schutter, een vrouw, die aan het schieten was», aldus Don Aaron van de politie. De agenten schoten daarop de vrouw neer. Volgens de eerste elementen van het onderzoek kwam de schutter via een zij-ingang de school binnen.

De drie volwassen slachtoffers waren medewerkers van de school. De drie kinderen werden met schotwonden naar het ziekenhuis overgebracht, maar daar werden ze overleden verklaard.

Manifest

De dader was een gewezen leerlinge van de school. Ze beschikte over een gedetailleerd plan van de plek waar de gruwel zich heeft voorgedaan, zo zegt politiechef John Drake. Daarnaast liet ze ook een manifest na. «De politiediensten voerden een huiszoeking uit in de woning van de dader en vonden een plan met ‘de toegangen’ van de school en een ‘manifest met enkele geschriften’», aldus Drake.

Wereld​

meer Wereld​

Spotlight

Ontdek de impact van food foto’s op je eetlust

Sociale media staan tegenwoordig bomvol foto’s van overheerlijk eten. Je hoeft Instagram of TikTok maar open te doen om gebombardeerd te worden met het ene recept na het andere. Ben jij weleens beginnen watertanden bij het zien van die foto’s? Je bent niet de enige. Maar vaak naar food foto’s kijken kan je ook net minder honger doen krijgen.

meer Spotlight