Biden meet schade op in Florida na doortocht storm Idalia

De Amerikaanse president Joe Biden is zaterdag afgezakt naar de staat Florida. Hij mat er samen met first lady Jill Biden de schade op na de doortocht van orkaan Idalia, die een dodelijk slachtoffer maakte en in verscheidene steden vernielingen aanrichtte.

door
Belga, Redactie online
Leestijd 2 min.

Biden zakte af naar de county Suwannee, in het noorden van Florida, waar hij werd ontvangen door de burgemeester van Live Oak. «Ik ben hier om een eenvoudige boodschap te brengen aan de inwoners van Florida en het hele zuidoosten. Ik heb het gezegd aan jullie gouverneur: als jullie staat iets nodig heeft, sta ik klaar om de nodige hulp te mobiliseren», zei het staatshoofd.

Ontmoeting met DeSantis

Vrijdag had Biden laten weten dat hij tijdens zijn bezoek in Florida een ontmoeting zou hebben met gouverneur Ron DeSantis, een van de Republikeinse kandidaten die het wil opnemen tegen de Democraat bij de presidentsverkiezingen van volgend jaar. DeSantis zegde de ontmoeting echter af.

Het team van de gouverneur wees naar «veiligheidsvoorbereidingen» die de «lopende heropbouwinspanningen» zouden hinderen. De topvrouw van het rampenbestrijdingsagentschap FEMA, Deanne Criswell, zei zaterdag echter dat over die bezorgdheden nooit overleg over heeft plaatsgevonden met haar diensten.

«Ik weet het niet»

«Ik weet het niet», reageerde Biden, gevraagd naar de reden voor de annulering van de ontmoeting. «Ik heb regelmatig contact gehad met gouverneur DeSantis sinds het begin van de orkaan», benadrukte de president.

Na de doortocht van orkaan Ian, in oktober 2022, ontmoetten DeSantis en Biden elkaar wel. Ian had aan bijna 150 mensen het leven gekost.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be